Milloin viimeksi nauroit kippurassa?

Liiketalouden opinnot

11.07.2022

Syksyllä 2021 aloitin vähän puolivahingossa opiskelemaan liiketalouden tutkinto-ohjelmassa Metropolian Ammattikorkeakoulussa. Olin suunnitellut meneväni poliisikouluun, mutta koska terveys iski vasten kasvoja jälleen kerran, piti keksiä jotain muuta. Koska lukiosta asti olen työskennellyt turvallisuusalalla, päätin hakea ensimmäisenä vaihtoehtona opiskelemaan turvallisuusalan tradenomiksi. Onneksi jäin ihan muutamalle varasijalle! Olin kaikkiin muihin hakuvaihtoehtoiden laittanut liiketalouden ja sieltä napsahti opiskelupaikka. Lähdin avoimin mielin opiskelemaan ja tässä sitä ollaan. Niin paljon uusia unelmia, ideoita ja suunnitelmia rikkaampana. 

Liiketalouden perusopinnot

Ensimmäisenä vuonna opiskelin mm. rahoitusta, laskentaa, IT-taitoja, kansantaloutta, markkinointia, oikeuden perusteita, toimitusketjun hallintaa, tulevaisuuden työelämästä, vastuullista liiketoimintaa, yritysviestintää, englantia ja ruotsia. Perusopinnot saivat minut innostumaan liiketalouden maailmasta ja etenkin yrittäjyydestä. Olen aina halunnut oppia ja syventää osaamistani mahdollisimman paljon tekemällä, joten päätinkin rohkeasti perustaa oman toiminimen ja lähteä rakentamaan yritystoimintaa samalla kun syvennyn yrittäjyyteen. Käytin perusopintojen aikana valtavasti aikaa perehtymällä ja opiskelemalla aiheesta ja kesäksi otinkin Ideasta Yritykseksi -verkkokurssin. Verkkokurssin sisältö toisaalta oli sellainen, että olin jo kaikki asiat ehtinyt itse opiskella talven aikana, mutta tulipahan tehtyä! 

Avainsanana motivaatio

Matka päämäärään

Opiskelessa silmäni aukesi siihen, ettei opintojen päätteeksi saadut paperit ole pelkästään se juttu. Matkalla opitut ja koetut asiat on tärkeämpää. Koin ensimmäisen vuoden aikana eniten oppineeni markkinoinnista, yrittäjyydestä ja brändäyksestä. Näistä sen takia, että aloin hahmottaa suuntaa, mihin haluan edetä ja aloin todella motivoitunut. Kun innostun jostain asiasta, voisin hyperfokuksella useita tunteja putkeen yömyöhään saakka opiskella aiheesta. Pidän tätä omana supervoimanani.

Kun innostun jostain asiasta, voisin hyperfokuksella useita tunteja putkeen yömyöhään saakka vaan opiskella aiheesta.

Syksystä 2021 asti pohdin pääainevalintaa kovasti. Mahdollisuutena oli valita sekä markkinointi, että esimiestyö ja työyhteisön kehittäminen. Molemmat kiinnostivat minua niin paljon, mutta loppuen lopuksi valinta oli helppo. Pian käynnistyy liiketalouden toinen vuosi Markkinoinnin pääaineopintojen parissa ja odotan niin innolla, mitä kaikkea siistiä pääsen oppimaan!