Milloin viimeksi nauroit kippurassa?
Silja Arokari
Silja Arokari

Milloin viimeksi nauroit kippurassa?

Silja ainakin haluaisi nauraa ihan joka päivä!

Jos en saisi hassutella, en olisi minä. Jos en saisi nauraa, en olisi minä. Jos en saisi toteuttaa itseäni omalla tavalla, en olisi minä. Täällä puhuu ambivertti! Olen kokonaisvaltaista hyvinvointia rakastava myötätuntoinen ja elämäniloinen valmentaja, markkinoinnin opiskelija, sivutoiminen yrittäjä ja haasteissa räpiköinyt selviytyjä. Elämästä diagnoosieni kanssa voisin kirjoittaa kirjan, mutta sitä saatte vielä hetken odotella.

"Silja on iloinen, hauska ja kova touhuamaan".

Yksi siisteimmistä asioista on se, kun joku onnistuu ja kertoo siitä tuulettaen. Mikään ei ole niin ihanaa kuin tavata onnellisia ihmisiä. Tai auttaa toisia pääsemään askel kerrallaan lähemmäs onnellisuutta ja menestymään. Koirat ja valoisuus on myös mun juttu. Itsestäni pidän huolta jääkiekon parissa, liikkumalla ja palautumalla riittävästi. Teen asioita, mitkä boostaavat mun mieltä ja huolehdin erityisesti psykologisesta palautumisesta heittämällä aivot narikkaan ihan joka päivä! Armollisuus ja itsemyötätunto sanoina tuntuivat vielä kuusi vuotta sitten mahdottomuudelta. Nykyään en tunne enää huonoa omatuntoa jos en pyri tekemään kaikkea täydellisesti, jos annan itselleni luvan laiskotella, tai vedän pizzabuffetissa överit. Pizza on mun lempiruoka ja oon muuten aivan rakastunut Muumi-tuotteisiin. Unelmoin työskennellä niin, että työ ei tuntuisi työltä. Tulevaisuudessa toimistoni on siellä missä minäkin, silloin kuin minulle sopii taukoja unohtamatta.

Aikoinaan pelkäsin todella paljon sitä, etten miellyttäisikään muita. Mokat tuntuivat maailmanlopulta. Tästä tunteesta yli pääseminen on tehnyt minusta paremman asiantuntijan. Tietämättömyys ei siis käy enää egoni päälle samalla tavalla. Kehitän osaamistani jatkuvasti ja tulen entistä paremmaksi siinä, mitä teen. Ei ole häpeä tehdä virheitä. Merkityksellistä on virheiden myöntäminen ennen kaikkea itselle sekä niistä oppiminen.

Ennen kuin jatkat pidemmälle... Miltä kuulostaisi 30 sekunnin tanssirieha sun lempibiisin tahtiin?

Faktat tiskiin!

Jääkiekko

Aloitin ala-asteella pelaamaan jääkiekkoa. Laji vei mut täysin mukanaan. Joukkuelajit on ehdottomasti mun juttu ja jääkiekossa parasta on myös onnistumisen tunteet, jatkuva uuden oppiminen ja haasteet. 

Aloitin vuonna 2015 valmentamaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Olen perustanut kolme naisten harrastetason jääkiekkojoukkuetta ja nykyisin toimin HIFK:ssa naisten harrastepäällikkönä.

Turvallisuusala

Ensimmäinen työni turvallisuusalalla oli Securitaksella piirivartijana.

Tämän jälkeen olen toiminut metrossa järjestyksenvalvojana ja työskennellyt Verisuren hälytyskeskuksessa, missä teen edelleen opiskeluiden ohella vuoroja.

Fun fact: Lapsuuden haaveammattini on poliisi... tai ehkä vielä edelleenkin. Olen kerran käynyt poliisikoulun pääsykokeissakin!

Yrittäjyys ja markkinointi

Perustin vuonna 2022 oman toiminimen. Toimialani on asiantuntija-, valmennus-, ja koulutuspalvelut, mutta teen myös erilaisia keikkoja. Unelmoin toimia täysipäiväisenä yrittäjänä ja tiedän, että mahdollisuuksia on enemmän kuin vielä ymmärränkään.

Opiskelen Metropolian Ammattikorkeakoulussa liiketaloutta pääaineena Markkinointi. Erityisesti minua kiinnostaa brändäys (somessa), somemarkkinointi, markkinointiviestintä, vaikuttajamarkkinointi ja digiyrittäjyys.

Terveys ja hyvinvointi

Arvoina Terveys ja hyvinvointi on mulle tärkeimmät. Jotta voi auttaa muita, pitää pukea ensin happinaamari itselle.

Tässä pieni osa kulisseistani:

Fibromyalgia, IBS, refluksi, ADHD ja endometrioosi. Raudanpuuteanemiaa on hoidettu infuusiolla ja arvot on nyt toistaiseksi kunnossa.

Mulle on erittäin tärkeää saada puhua näistä avoimesti ja sitä kautta auttaa muita samoilla spekseillä eläviä voimaan paremmin. 

Toisaalta myös haluan olla täysin oma itseni esittämättä ketään muuta ja peittelemättä sellaisia asioita, mitkä ovat iso osa elämääni. 

Minä en ole kuitenkaan oireeni vaan oireeni on osa minua. Olen saanut oireeni kuriin. Se vaan vaatii kuuntelemaan entistä tarkemmin itseäni ja elämään sellaista elämään, mikä oikeasti tukee hyvinvointiani. 


Liikunta ja palautuminen

Kun päivän velvotteet on suoritettu, mä kysyn aina itseltä mitä mulle kuuluu. Pidän huolta siitä, että saan levättyä riittävästi, mutta toisaalta myös siitä että syön hyvin ja liikun tarpeeksi. 

Kuntosalikortti mulla on ollut taskussa varmaan viimiset 8 vuotta. Parasta on lähteä lenkille myöhään illalla, kuunnella podcastia tai musiikkia ja ottaa kaikki aistit käyttöön.

Koirat on mulle kuin terapiaa! Niiden kanssa touhuaminen on osa mun arkea. 

Rakastan myös istuskella vettä katsellen. Oli se sitten meri tai järvi. 

Luovuus ja rohkeus

Itsensä toteuttaminen on mulle tärkeää. Rakastan tehdä asioita itse omin käsin ja toteuttaa rohkeasti mitä villeimätkin ajatukset. 

Haluan rikkoa ennakkoluuloja ja pinttyneitä kaavoja. Vaikka se aiheuttaisikin kauhistusta. Kaikkea ei tarvitse tehdä "koska aina on tehty", vaikka tietyissä asioissa pidänkin vahvasti perinteistä kiinni.