Silja Arokari
Silja Arokari

Milloin viimeksi nauroit kippurassa?

Silja ainakin nauraa ja hassuttelee ihan joka päivä!

Olen Mielen ja kehon hyvinvointia rakastava ahkera, myötätuntoinen ja elämäniloinen Sosiaalisen Median asiantuntija, sivutoiminen yrittäjä, neljän lätkäjengin perustaja ja haasteissa räpiköinyt selviytyjä. Elämästä diagnoosieni kanssa voisin kirjoittaa kirjan, mutta sitä saatte vielä hetken odotella.

"Silja on iloinen, hauska ja kova touhuamaan".

Yksi siisteimmistä asioista on se, kun joku onnistuu ja kertoo siitä tuulettaen. Mikään ei ole niin ihanaa kuin tavata onnellisia ihmisiä. Pienestä asti oon halunnut auttaa muita. Ja se on ohjannut paljon mun uravalintoja. Itsestäni pidän huolta liikkumalla ja palautumalla riittävästi. Huolehdin kehon ja mielen palautumisesta heittämällä aivot narikkaan ihan joka päivä! Armollisuus ja itsemyötätunto sanoina tuntuivat vielä kuusi vuotta sitten mahdottomuudelta. Nykyään en tunne enää huonoa omatuntoa jos en pyri tekemään kaikkea täydellisesti, jos annan itselleni luvan laiskotella, tai vedän pizzabuffetissa överit. Pizza on mun lempiruoka ja oon muuten aivan rakastunut Muumi-tuotteisiin. Unelmoin työskennellä niin, että työ ei tuntuisi työltä. Tulevaisuudessa toimistoni on siellä missä minäkin, silloin kuin minulle sopii palautumista tukevia taukoja unohtamatta.

Aikoinaan pelkäsin todella paljon sitä, etten miellyttäisikään muita. Mokat tuntuivat maailmanlopulta. Tästä tunteesta yli pääseminen on tehnyt minusta paremman asiantuntijan. Tietämättömyys ei siis käy enää egoni päälle samalla tavalla. Kehitän osaamistani jatkuvasti ja tulen entistä paremmaksi siinä, mitä teen. Ei ole häpeä tehdä virheitä. Merkityksellistä on virheiden myöntäminen ennen kaikkea itselle sekä niistä oppiminen.

Ennen kuin jatkat pidemmälle... Miltä kuulostaisi 30 sekunnin tanssirieha sun lempibiisin tahtiin?

Faktat tiskiin!

Jääkiekkoilijasta aikuisliikunnan mahdollistaja

Ala-asteella jääkiekko vei mut mukanaan. Jääkiekossa parasta on yhdessä tekeminen, onnistumisen tunteet, jatkuva uuden oppiminen ja itsensä haastaminen. 

Lähdin vuonna 2015 valmentamaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Olen perustanut neljä naisten harrastetason jääkiekkojoukkuetta ja nykyisin toimin HIFK:ssa naisten harrastepäällikkönä. Parasta on olla mahdollistamassa nuorille ja aikuisille matalankynnyksen paikka harrastaa ilman kilpakiekon tuomaa painetta. Jääkiekon ohella olen myös koonnut joukkueita kuntosählyyn ja katulätkäturnauksiin, sekä toiminut SnowTeam-vastaavana miesten ja naisten maajoukkueen otteluissa.

Turvallisuusala on näyttänyt elämän kääntöpuolen

Ensimmäinen työni turvallisuusalalla oli Securitaksella piirivartijana. Tämän jälkeen olen toiminut metrossa järjestyksenvalvojana ja työskennellyt Verisuren hälytyskeskuksessa.

Työskentelen edelleen turvallisuusalan yrityksessä, mutta markkinoinnin parissa. 

Fun fact: Lapsuuden haaveammattini on poliisi... tai ehkä vielä edelleenkin. Olen kerran käynyt poliisikoulun pääsykokeissakin!

Yrittäjyys ja markkinointi

Perustin vuonna 2022 oman toiminimen. Toimialani on asiantuntija-, valmennus-, ja koulutuspalvelut. Vielä joku päivä toimin täysipäiväisenä yrittäjänä ja toiminimi muuttuu osakeyhtiöön. 

Yrittäjänä olen mm. auttanut asiakasta kehittämään B2B-myyntiä ja pitänyt henkilökohtauksia sparrauksia, joissa on puhuttu mm. brändäyksestä somessa, yrittäjyydestä, markkinoinnista ja oman osaamisen myymisestä. Teen myös Harrastepäällikön tehtävää yrittäjänä.

Valmistun vuonna 2024 Metropolia Ammattikorkeakoulusta markkinoinnin tradenomiksi ja nykyisin toimin sosiaalisen median asiantuntijana ja sisällöntuottajana turvallisuusalan yrityksessä.

Erityisesti minua kiinnostaa sosiaalinen media, brändäys, sisältömarkkinointi, myynti, markkinointiviestintä ja digiyrittäjyys.


Terveys ja hyvinvointi

Arvoina Terveys ja hyvinvointi on mulle tärkeimmät. Kantapään kautta olen oppinut, että on pakko pitää ensin itsestä huolta, jos haluaa auttaa muita. 

Tässä pieni osa kulisseistani:

Olen voittanut mm. toiminnallisten häiriöiden lotossa monesti. Minulla on Fibromyalgia, IBS, refluksi, ADHD ja endometrioosi.

Mulle on erittäin tärkeää saada puhua näistä avoimesti ja sitä kautta auttaa muita kohtalokavereita voimaan paremmin.

Toisaalta myös haluan olla täysin oma itseni esittämättä ketään muuta ja peittelemättä sellaisia asioita, mitkä ovat iso osa elämääni. 

Minä en ole kuitenkaan oireeni vaan oireeni on osa minua. Olen saanut oireeni kuriin. Se vaan vaatii kuuntelemaan entistä tarkemmin itseäni ja elämään sellaista elämään, mikä oikeasti tukee hyvinvointiani. 


Liikunta ja palautuminen

Kun päivän velvotteet on suoritettu, mä kysyn aina itseltä "miltä musta tuntuu just nyt". Pidän huolta siitä, että saan levättyä riittävästi, mutta toisaalta myös siitä että syön hyvin ja liikun tarpeeksi. 

Kun jostain innostun, minun on vaikeaa lopettaa. Tällöin hyvinvoinnin tukemisen merkitys korostuu, jotta en pala loppuun. 

Kuntosalikortti mulla on ollut taskussa varmaan viimiset 10 vuotta. Parasta on lähteä lenkille myöhään illalla, kuunnella podcastia tai musiikkia ja ottaa kaikki aistit käyttöön.

Koirat on mulle kuin terapiaa! Niiden kanssa touhuaminen on ihan parasta.

Rakastan myös istuskella veden äärellä. Oli se sitten meri tai järvi. Talvisin mulla on välillä vähän haasteita vireystilan kanssa, koska kesä ja valoisuus on mun juttu! 

Rentouttavat Etelän lomat myös kelpaavat. Syksyllä 2023 vietin kuukauden Thaimaan auringon alla ja se toimi! 

Luovuus ja rohkeus

Itsensä toteuttaminen on mulle tärkeää. Rakastan tehdä asioita itse omin käsin ja toteuttaa rohkeasti mitä villeimätkin ajatukset. 

Haluan rikkoa ennakkoluuloja ja pinttyneitä kaavoja. Vaikka se aiheuttaisikin kauhistusta. Kaikkea ei tarvitse tehdä "koska aina on tehty", vaikka tietyissä asioissa pidänkin vahvasti perinteistä kiinni.

Mun tapa rauhottaa hermostoa on tuottaa sisältöä erilaisilla tavoilla: esimerkiksi videot, tekstit, biisien tekeminen, kuvaaminen ja editointi. 

Kurkistus Sipen arvoihin

Arvot ohjailevat vahvasti arjen toimintaamme. Millaista elämää sinä haluat elää?

Terveys ja hyvinvointi

Kaikki lähtee sinusta. Voitko hyvin? Haluaisitko voida paremmin? Ensisijaisen tärkeää on oma hyvinvointi. Jos oma hyvinvointisi kilahtaa jatkuvasti maalitolppaan ja palaat vaihtopenkin kautta puolustuspäähän, ota aikaa itsellesi. Sinulla on täysi oikeus asettaa itsesi hetkeksi keskiöön. Kyllä me vielä tuuletetaan sinun maalia yhdessä! 

Rehellisyys, uskollisuus ja arvostus

Oletko rehellinen itsellesi? Hyväksytkö sen, että saatat olla väärässä? Me kaikki joudumme joskus tilanteisiin, joista pääsisi helpommalla olemalla epärehellinen. Luoko se kuitenkaan kestävää pohjaa ja tukeeko se sinun arvojasi? Hyvin usein ihmiset kuitenkin arvostavat rehellisyyttä, vaikka totuus kirpaiseekin. Monissa asioissa on itseasiassa enemmän merkitystä sillä miten sanot, kuin mitä sanot.   

Jatkuva kehittäminen ja rohkeus

Sinun elämäsi on elämän mittaista oppimista. Voit tulla paremmaksi askel askeleelta joka päivä. Mitä taitoa haluaisit itsessäsi kehittää? Teetkö joka päivä edes yhden asian, mikä edistää sinua tavoitteesi saavuttamisessa?  Usein halutaan tehdä muutoksia "tänne, heti, nyt" -asenteella. Tämä ei kuitenkaan ole läheskään aina se toimivin tapa. Tuen sinua tekemään muutoksia pitkäjänteisesti kestävällä tavalla.

Onnellisuus, kiitollisuus, myötätunto

Olet sitä mihin keskityt - Kun olemme onnellisempia, voimme myös paremmin. Miksi kuluttaisimme aikaa lyhyestä elämästämme olemalla onnettomia? Iloitaan pienestä ja etsitään arjesta asioita, joista voidaan olla kiitollisia. Mistä sä oot tänään kiitollinen?

Oikeudenmukaisuus ja avoimuus

Haluatko tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti? Osaatko vaatia oikeudenmukaista kohtelua? Kohteletko itse muita reilusti? Elämässä tulee kuitenkin vastaan tilanteita, joissa nallekarkit eivät vaan mene tasan. Se ei tunnu aina kivalta, vielä kun ihmiset ovat myös harvinaisen hyviä supattelemaan toisessa huoneessa. Kuulostaako tutulta? Monet tilanteetkin voisi välttää vain avaamalla oma suu. 

Sinnikkyys, joustavuus ja resilienssi

Heitätkö hanskat tiskiin ja kieritkö itsesäälissä, kun kohtaat vastoinkäymisen? Jokainen virhe on mahdollisuus. Kannustan sinua olemaan rohkea ja edes yrittämään! Pettymyksiä kohdatessa on tärkeää pohtia asioiden hyviä puolia. Mitä opin? Mitä hyvää tässä asiassa oli? Milloin yritän uudelleen seuraavan kerran?